NORMÁL NÉZET

Minuszos szemműtét

Vasárnap A szemtengelyferdülésre is megoldás a lézeres szemműtét Szemünk egy bonyolult szerkezet, ami másodpercenként több mint tízmillió információt fogad be és dolgoz fel. A szem anatómiája egy végtelenül összetett dolog, azt pedig, hogy hogy látunk a szemünkkel nagyon sok tényező befolyásolja. Rövidlátás, távollátás, szemtengelyferdülés?

mediskin anti aging olaj

Ha elmegyünk egy szemészeti vizsgálatra, bizony alaposan kikérdeznek és megvizsgálják látásunkat. Ami nem csak arról szól, hogy el tudjuk-e olvasni bizonyos távolságból a betűket, hanem sok minden másról is.

Kérdések és válaszok a látásjavító lézerkezelésről

Ilyenkor nem csak az derül ki, hogy mínuszos vagy pluszos a szemünk, hanem az is, hogy szemtengelyferdülésünk van. De hogy mi is a szemtengelyferdülés, azaz az asztigmia? Leeresztett gumilabda Az asztigmia a népesség közel egyharmadát érintő fénytörési hiba. A szemnek ilyenkor több fókuszpontja van, ami közelre és távolra is homályos látást okoz.

Képzeljük el a szemünket úgy, mint minuszos szemműtét gömböt. Ha ezt a gömböt egy puha labdaként képzeljük el, akkor össze tudjuk nyomni az ujjainkkal. Ilyenkor a gömb az egyik oldalán laposabb lesz, a másikon domborúbb. Minuszos szemműtét alakja sem szabályos gömb már, lehet hordó, vagy tojásdad vagy ellipszoid alakú. Voltaképp ez maga a szemtengelyferdülés, vagyis az asztigmia.

A szemtengelyferdülés asztigmai esetén a fény, nem egyetlen pontban egyesül, hanem a nagyobb görbületű tengely irányában áthaladók előrébb, a laposabbak hátrébb egyesülnek.

Az asztigmia lehet szabályos és szabálytalan. Az ok pedig a genetikában keresendő. Akinek szemtengelyferdülése van, lehet ez önállóan minuszos szemműtét, de gyakran előfordul a rövid- mínuszos dioptriailletve távollátás pluszos dioptria mellett is.

Szöveg csökkentése

Homályos látás, fárasztó nézés A szemtengelyferdülés tipikus tünete a homályos látás és a szem elfáradása. Ezt leginkább akkor tapasztalhatja meg az érintett, mikor olvas, tévét néz. Ilyenkor a szeme korrigálni szeretne, csak nem tud, ezért elfárad, és ennek következtében elég gyakori tünet a fejfájás.

anti aging akne krém

Jellemző, hogy akinek szemtengelyferdülése van, gyakran hunyorít, ami az arc és a szemhéj izmainak sem tesz jót hosszú távon. A gyereknél általában az iskolakezdéskor derül ki a szemtengelyferdülés, hisz ilyenkor az iskolapadban a tábla nézése során jönnek elő a problémák. Gyakran, amikor csak az egyik szem érintett, a másik átveszi a feladatait, de hosszú távon ennek káros következményei lehetnek.

Így már egész kisgyermekkortól tanácsos a szűrővizsgálatokon való részvétel. Térkép a szaruhártyáról Hogy ismerhető fel a szemtengelyferdülés? Szemészeti vizsgálattal, ilyenkor a szakember többféle eszközzel minuszos szemműtét módszerrel vizsgál, diagnosztizál. Biztos sokan találkoztak már azzal a géppel, minuszos szemműtét egy távoli minuszos szemműtét házikót kell nézni. Ilyenkor az történik, hogy a gép fényt vetít a szem belsejébe, így vizsgálva meg a szem fénytörési és optikai viszonyait.

A szemtengelyferdülésnél egy még precízebb eljárás segít, különösen akkor, ha szabálytalan asztigmiáról van szó.

A szemtengelyferdülésre is megoldás a lézeres szemműtét

Ekkor a szaruhártyáról gyakorlatilag egy térképet készítenek, mintha egy domborzati térkép lenne. Megvizsgálják a hártya felszíné, törőerejét a teljes felületén.

Lézeres szemműtéten gondolkozik? Jól nézze meg kire bízza látását! Szeretjük körbejárni, megismerni a módszereket, a klinikákat, az orvosokat, elolvasni a korábbi páciensek véleményét, hogy végül meggyőződhessünk arról, a lehető legjobb döntést hoztukk. Na de hogyan válasszunk klinikát egy lézeres szemműtét esetében?

Így derülnek ki a hártya egyenetlenségei. A szemtengelyferdülés értékét dioptriában fejezik ki, csakúgy, mint a távollátás és a közellátás esetében.

Lézeres szemműtét

Cylinderes, tórikus Ha megvan a diagnózis, jöhet a korrigálás. Ez a szemüvegeseknél egy speciális lencsével történik, az úgynevezett cylinderes lencsével.

Ezek kétféle előjellel és egy szöggel rendelkeznek, a hengert ezek szerint csiszolják megfelelőre. A kontaktlencsét kedvelők számára is van megoldás, az úgynevezett tórikus lencse.

Jelenlegi hely

Ezek az alsó részükön vastagabb lencsék, így biztosítják a megfelelő stabilitást viselés közben. Az átmérőjük nagyobb, mint a szaruhártyáé és fontos, hogy nem szabad elmozdulniuk viselés közben.

zirh reverse anti aging szérum felülvizsgálata

A felszíni egyenetlenségeket maga a minuszos szemműtét korrigálja, csakúgy, mint a szemüveg esetén az üveg. Itt a lágy lencse hol vékonyabb, hol vastagabb.

A látás korrekciója nem olyan egyszerű ilyen esetekben, mint a távol- illetve a közellátásé. Változhat a tárgyak alakja, görbül a tér, szédülés, gödör-érzés is előfordulhat, mint ahogy az is, hogy úgy látjuk, hullámzik a padló, a csempe. Ez azonban csak átmeneti, elmúlik.

A szemtengelyferdülésre végleges megoldás lehet a lézeres szemműtét Van azonban a szemüvegnél és kontaktlencsénél is jobb megoldás, ez pedig a lézeres szemműtét. A Sasszemklinikán a szemtengelyferdülésre asztigmia problémájára is van megoldás.

Akár -12 dioptria is korrigálható lézeres szemműtéttel

Ilyenkor a lézeres műtét során a lézer átalakítja a szaruhártyát, a cél, hogy minél szabályosabbá tegye a szaruhártya görbületét. A beérkező fénysugarak így optimális minuszos szemműtét egy fókuszpontban egyesülnek, így élesen fogunk látni. Az asztigmia korrekciója 5,5 cylinderig lehetséges, de figyelembe minuszos szemműtét venni a többi fénytörési hibát is, és együtt számolni. Egy as alapdioptria és egy 5-ös cylinder tehát alkalmas a műtétre.

A beavatkozás pedig néhány percig tart és fájdalommentes. PR Támogassa az ujszo. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből.

A rövidlátásról

Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet.

Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo. Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra.