Egyfókuszú szemüveglencsék

Aszférikus szemüveglencse

Kapcsolat A szférikus aberráció korrekciója Szférikus lencséknél a lencse szélén áthaladó sugarak jobban megtörnek, mint az optikai tengelyhez közeliek.

aszférikus szemüveglencse

Ezt aszférikus szemüveglencse szférikus aberrációnak. A szemüvegviselő számára ez az aberráció azt jelenti, hogy homályosan lát, különösen akkor, amikor nem a lencse optikai középpontján át néz. A távolból érkező sugarak ismét egy pontban találkoznak.

Ferencváros-Leverkusen 1-0. A szív és a szerencse mérkőzése

Az aberrációt korrigáltuk. Ennek a kilapításnak pozitív mellékhatása is van, a vékonyabb és könnyebb lencse. Ez a hatás a plusz dioptriáknál igazán látványos.

A Hoya egyfókuszú lencsék különböző tervezésekben elérhetőek: Hilux szférikus : Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt.

Ebben az esetben a középvastagság csökkenése a nagyítóhatás enyhüléséhez is vezet a szem természetesebb látványt nyújt. Rendkívül könnyű, számos szempontból nagyon különleges.

aszférikus szemüveglencse

Csak aszférikus szemüveglencse tudjuk a ZEISS bevált felületi szaktudását biztosítani magas törésmutatójú műanyag lencséknél legyen szó akár speciális aszférikus egyfókuszú kialakításról vagy a ZEISS Progressive Individual 2-rőlha az alapanyagot magunk polimerizáljuk.

Ajánlott dioptriatartomány: -3,00 D és ,00 D sph közötti közepes és súlyos miópia.

Aszférikus szemüveglencsék Szemüveg A hagyományos szemüveglencsék felülete gömb alakú. A lencse egy gömb, egy gömb része, azaz az ilyen lencse görbületi sugara azonos az egész felületen. Az aszférikus kialakítású lencsének geometria bonyolultabb, a görbületi sugara fokozatosan változik a középről a perifériára, így a lencse észrevehetően laposabb és vékonyabb. Aszférikus kialakítás - vékonyabb lencse A szemüveglencsék aszférikus kialakítása különösen fontos a nagylátóképesség és a rövidlátás esetén.

Ez a kombináció lapos, vékony és könnyű, kiváló képminőséget biztosító lencsét eredményez. Ajánlott dioptriatartomány: -2,00 D és -6,00 D sph közötti enyhe és közepes miópia.

Ajánlott dioptriatartomány: -1,00 D és -3,00 D sph közötti enyhe miópia.

aszférikus szemüveglencse